néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 27 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
néhány darab kapható
néhány darab kapható
Akciós ár 19 995 Ft 17 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható
Akciós ár 9 995 Ft 8 995 Ft Quickshop
néhány darab kapható

Miért viseljünk sportzoknikat?

A normál férfi pamut zokni nagyon kényelmes viselet a hétköznapokban, ráadásul könnyen kezelhető. Még a könnyebb tevékenységek, például a rövid túrák alkalmával is nyugodtan hordhatja a megszokott zokniját – de amint izzasztóbbá válik a helyzet vagy esetleg, ha magasszárú cipőt visel, érdemes egy funkcionális zoknit választania. Ezek a speciális férfi sportzoknik nem elég, hogy légáteresztő anyagokból készülnek, további hasznos tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek segítik Önt a testmozgás során és kiegészítik a férfi sportruházatát.

Sportzoknik a hólyagképződés és a kellemetlen nyomás ellen

Sok férfi sportzokni a különösen megterhelt lábterületeken megerősített részekkel van ellátva. Ezek a zoknik elsősorban a lábujjaknál, a lábfejnél és a saroknál vannak kipárnázva, a sízoknik pedig még a sípcsontnál is. Azért, hogy a varrás ne dörzsölje a lábát, a párnázás elsősorban a lábujjaknál található és extra lapos. A rugalmas szálak, például az elasztán hozzáadása biztosítja, hogy a férfi sportzoknik ne gyűrődjenek, elkerülve ezzel, hogy kényelmetlen helyeken nyomják a lábát.

Hőmérséklet-szabályozó tulajdonságok az izzadt lábak ellen

Az intenzív edzések során a lábak télen és nyáron is egyaránt könnyen megizzadhatnak. A nedvesség- és hőmérsékséklet-szabályozó tulajdonságokkal ellátott sportzoknik szárazon és melegen tartják a lábát a hideg évszakban. Ebből a szempontból egyértelműen felülmúlják a hagyományos pamut- vagy térdzoknikat, mivel azok felszívják a nedvességet és hagyják kihűlni a vizes lábakat. Még a meleg férfi zoknik is elveszítik a funkciójukat és emiatt nem olyan jók a téli sportokhoz.

Férfi sportzoknik: Dizájn és funkcionalitás

Az természetesen ízlés kérdése, hogy színes sportzoknikat vagy inkább a hagyományos fekete vagy fehér változatot választja. A legjobb, ha olyan zoknit választ, amely megy a sportnadrágjához. Persze ez esetben érdemes figyelni a zokni hosszára is. Egy 3/4-es nadrághoz a rövid sportzoknik általában előnyösebben mutatnak, mint a térdzoknik, emellett gondoskodnak a jó levegőáramlásról a vádliknál. A bokazoknik esetében a dizájnnal kapcsolatban könnyű döntést hozni, mivel ezeknek nincs száruk, így nem látszanak ki a cipőből.

Milyen előnyei vannak a kompressziós zokniknak?

Ezek a szűk, hosszú szárú sportzoknik rugalmas anyagokból készülnek és gyengéd szorítással támogatják a bokát és az izmokat. A szorítás mértéke mmHg-ban van megadva: minél nagyobb ez az érték, annál nagyon erősebb a szorítóerő. Általában a szorítóeró nem mindenhol ugyanolyan mértékű, hanem ott erősebb, ahol igazán szükség van rá. A bokánál például ez 100%-os, a vádlinál pedig 70%. A folyamatos szorítás következtében a kompressziós zokni javítja a vérkeringést és csökkentik a lábdagadás kialakulását- támogatják a vénákat a munkájuk során. Különösen azok profitálhatnak ebből, akik sportolás közben sokáig vannak talpon.

A minőség kiemelten fontos a sportzoknik esetében

A Tchibotól kedvező áron, ellenőrzött minőségben és egyszerűen rendelheti meg új sportzoknijaikat. A minőség elsődleges szempont, tekintettel a nagymértékű igénybevételre, amelyet ezeknek a zokniknak kell elviselniük. A TCM minőség-tanúsítványt csak azok a „Tchibo Certified Merchandise” termékek kapják meg, amelyek szigorú ellenőrzési kritériumoknak felelnek meg az anyag és a gyártás tekintetében. Ehhez hozzátartozik a felelősségteljes, fenntartható gyártás, a külső intézmények által igazolt káros anyagoktól való mentesség és a tartós anyagok. Szerezzen be új zoknikat a sporthoz és a mindennapokhoz a webshopunkból, anélkül, hogy kimozdulna otthonról.