Cold brew. A kávézás jéghideg nyári élménye!

Mit jelent a "cold brew" és hogyan készül ez a trendi ital?
5 kérdés, melyet Benjamin Widegreen kávé sommeliernek tettünk fel.

Hideg kávé? Finom!

Mit jelent pontosan a cold brew és honnan származik?
Benjamin Widegreen: a cold brew valójában olyan hideg főzetet jelent, amely elkészítéséhez nincs szükség hőre. Európában az utóbbi jó néhány nyár alatt vált közkedveltté - az USA-ban pedig már ennél is régebben.

Mi különbözteti meg a "normál" kávétól?
A lassabb elkészítési módnak köszönhetően a cold brew a kávé sokkal enyhébb alternatívája. Frissítően gyümölcsös nyári ital, mely nélkülözi a klasszikus csésze kávé jellegzetes kesernyés ízét. A cold brew-t tehát akkor is bátran megkóstolhatja, ha a eddig nem igazán szerette a kávét.

Hogyan készül?
Az ital egyszerű elkészítése miatt vált annyira népszerűvé. Nincs szükséges hozzá speciális felszerelésre, vagy akár dugattyús kávéfőzőt is használhat hozzá. 100-150 gramm kávét durvára őrölünk, majd egy liter hideg vizet öntünk rá és 12-16 órát várunk. Ezt követően a kávékoncentrátumot egy filteren átszűrjük és máris kész a cold brew. Ízlés dolga, hogy ezt követően fagylaltra öntjük vagy más italok alapjaként használjuk fel.

Ízesíthetjük is?
Hát persze! Semmi sem szab határt a fantáziának. Tejszín, tej vagy gyümölcsök hozzáadásával végtelenül sokféle kreációt készíthetünk az egyéni ízlésnek megfelelően. Biztosan mindenki megtalálja kedvencét.

Izgalmasan hangzik. Melyik az Ön kedvenc változata?
Habár én egyfolytában újabb és újabb kompozíciókba szeretek bele, mégis van egy olyan kedvencem, melyet szívesen elkészítek és amelyet még a képzések során is ajánlok tanítványaimnak: ez a cold brew tonik. Egyszerűen tökéletes - akár reggel, akár délután is fogyaszthatjuk. A Tchibo Privat Kaffee African Blue kávéból pedig magunk is könnyen elkészíthetjük a cold brew tonikot!

A hamburgi születésű Benjamin Widegreen már több, mint 14 éve dolgozik kávészakértőként. 2012 óta áll a Tchibo alkalmazásában, emellett nemzetközi kávétrénerként is sokat van úton.
Cold Brew

Benjamin kedvence: cold brew tonik

Hozzávalók:
• 1 l hideg víz
• 100-150 g Tchibo Privat Kaffee African Blue
• tonik üdítőital
• 1 citrom
• jégkocka
• filter
• 1 keverőedény vagy dugattyús kávéfőző
• pohár

Elkészítés:
Az őrölt kávét a vízzel együtt egy edényben vagy dugattyús kávéfőzőben összekeverjük és kb. 12 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Az így keletkezett koncentrátumot egy pohárba töltjük. Ezután a cold brew-hoz tonikot öntünk, jégkockát és citromhéjat teszünk bele - el is készült!

Cold brew: ami szükséges hozzá

 
 
 
Sajnos már elfogyott
  • Kávéfőző
Duplafalú - az italt hosszú ideig melegen tartja
9 995Ft
Nemsokára újra elérhető
Sajnos már elfogyott
  • Kávétartó doboz, kék tetős
Ez a termék a 4-et 3-áráért outlet termékkategóriába tartozik.
3 995Ft