Ideje meginni egy jó kávét.

A Tchibo több, mint 60 éve jelent egyet a világ különböző részeiből származó legkiválóbb kávékkal. De mi is jellemzi az igazán jó kávét? Eláruljuk, hogyan készíthet mennyei kávéspecialitásokat, mit jelent a fenntartható kávétermelés, tippeket adunk az ideális kávéfőzőre és még sok minden egyébre vonatkozóan.

Tökéletes elkészítés

Lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogy hogyan készítheti el tökéletes módon eszpresszóját, caffé crema-ját vagy filterkávéját, .

Vágjunk bele

♥-tel készítve

10 kávés recept: kóstoljon meg egy csésze caffè corretto-t vagy café d´amour-t!

Most kipróbálom

Melyik készüléket válasszam?

Elmagyarázzuk, hogy milyen kávét készíthet a filteres, a szűrőtartós vagy a kapszulás kávéfőzővel?

Tovább olvasok

Jótett

Kávéink zöme ma már tanúsítvánnyal rendelkező, fenntartható gazdaságból származik. Miért fontos ez számunkra?

Tudjon meg többet

Kávéval kapcsolatos történetek

Tchibo kávékkal a világ körül

India ízei? Brazília aromái? És milyen a kolumbiai kávé? Fedezze fel országspecifikus kapszuláinkkal a világ kávékülönlegességeit.
A világ kávéinkhoz

A tökéletes tejhab

A kávéimádók számára nemcsak a jó Tchibo kávé fontos, de a tökéletes tejhab is elengedhetetlen a számukra. Legyen krémes és szilárd, de csak annyira, hogy még folyós legyen.
Típusú tejhab és képek

A kávé mint élénkítőszer

Tulajdonképpen miért tartják a kávét élénkítőszernek? Erről kérdezzük dr. Gerhard Bytof biológust és kávékutatót, aki több mint 20 éve foglalkozik a kávébabbal és az abban található anyagokkal.
3 kérdés dr. Gerhard Bytof

Latte Art - a kávé szeretete

A Latte Art („tejhab-művészet”) a jó kávé megkoronázása: a szeretettel készített motívumok különleges élménnyé varázsolják a kávé élvezetét.
Tanácsok a latte art

Főzés kávéval

Tudta, hogy a kávéval sokkal több mindent kezdhet, mint csupán meginni és különféle tejes és szirupos variációkat kreálni vele - kiválóan használható főzéshez, és egészen különleges jelleget kölcsönöz az ételeknek, ami a kávéimádókat minden bizonnyal fellelkesíti.
Fedezze fel az egyedi ételeket

Ha kávé, akkor Brazília!

Brazíliáról mindenkinek az esőerdő, a Copacabana, a riói karnevál és a caipirinha jut eszébe. De tudta azt is, hogy Dél-Amerika legnagyobb országa a világ legnagyobb kávétermelője is egyben?
Tartson velünk Brazília kávévidékére

Mi jellemző az eszpresszóra?

A klasszikus eszpresszót nem csupán a sokkal kisebb csésze különbözteti meg a "normál" kávétól. A Tchibo baristája, Graziano Chessa, elmagyarázza, miben rejlik a különbség.
Eszpresszó: nagy nyomás alatt

Miként őrzi meg a kávé finom ízét?

Tudta, hogy a megfelelő tárolás és a jó vízminőség mennyire fontos az optimális kávéaroma szempontjából?
Tárolás & vízminőség

Kézzel készült kávé

Kávékészítés, akár nagyanyáink idejében: a jó öreg kerámia kézi filter újra divatba jött. Elárulunk néhány trükköt az elkészítéssel kapcsolatban.
Kávékészítés kézi filterrel

Recepttipp: kávékoktél diófagylalttal

Édes csábítás: ezt a kávékoktélt méz, krémlikőr, diófagylalt és egy csipetnyi gyömbér teszi még ínycsiklandozóbbá. Szeretni valóan finom.
A recepthez

Cafissimo-val elkészíthető receptek

Cafissimo kávéfőzője van? Akkor ne menjen el szó nélkül ezek mellett a nyáron és télen is elkészíthető csábító receptötletek mellett.
Próbálja ki gyorsan