Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen
A tökéletes tejhab

A tökéletes tejhab

A kávéimádók számára nemcsak a jó Tchibo kávé fontos, de a tökéletes tejhab is elengedhetetlen a számukra. Legyen krémes és szilárd, de csak annyira, hogy még folyós legyen. Elsőre ez nem hangzik olyan egyszerűnek, de az eszpresszó kávéfőző tejhabosító karjával szinte gyerekjáték.

Tejhabkészítés könnyedén - útmutató lépésről lépésre:

1. lépés: az előkészületek

1. lépés: az előkészületek

A habosítás előtt a tejhabosító karból fújja ki a felesleges kondenzvizet. A tejet, melegítés nélkül, közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve öntse egy kicsi vagy nagy tejeskannába.
2. lépés: a gőzölés

2. lépés: a gőzölés

Merítse a tejhabosító kart a tejbe, és nyissa meg a gőzcsapot. A tejeskannát úgy tartsa, hogy a tejhabosító kar éppen csak a tej felszíne alatt legyen, és „karcoló” hangot adjon ki.
3. lépés: a forgó szakasz

3. lépés: a forgó szakasz

Most emelje feljebb a tejeskannát, hogy a tejhabosító kar jobban belemerüljön, és a tejet örvénylő mozgásba hozza. Habosítsa tovább, amíg tejhab sűrű nem lesz.
4. lépés: habosítsa kb. 60°C-ig

4. lépés: habosítsa kb. 60°C-ig

Folytassa a habosítást addig, amíg a tej kb. 60°C-os lesz. Akkor érte el az ideális hőmérsékletet, ha a tejeskanna már túl forró ahhoz, hogy megfogja. Zárja el a gőzcsapot, és tegye félre a kannát.
5. lépés: A gőzcsap megtisztítása

5. lépés: A gőzcsap megtisztítása

Egy nedves kendővel törölje le a gőzcsapot, és fújja ki a tejhabosító kart. A tej melegítése során könnyen tapadnak meg részecskék a karon, melyeket jobb azonnal eltávolítani.
6. lépés: Öntse bele és élvezze!

6. lépés: Öntse bele és élvezze!

A tejhabot öntse bele lassan a frissen főzött kávéba, és élvezze. Isteni! Akár cappuccino-t, latte-t vagy eszpresszó macchiato-t készít - sok örömet kívánunk az elkészítéséhez!

A
tejhabosítón és a tej fajtáján múlik

Tejhab könnyedén

Tejhab, természetesen, számos más módon is készíthető, pl. kényelmesen, egy elektromos vagy egy indukciós tejhabosító készülékkel. További lehetőségek az elemes vagy a kézi tejhabosító, vagy akár a hagyományos kézi habverő. Valamennyi elkészítési mód ugyanazon az elven működik: a tejet fel kell melegíteni és levegővel elkeverni, hogy hab keletkezzen.

Természetesen megéri a Tchibo kávét egyszer feketén is megkóstolni, hogy érezhetőek legyenek a különféle ízbeli árnyalatok. A tej ennek ellenére sokak számára a kávé tökéletes kiegészítője. A tej felhabosításával ráadásul még a természetéből adódó édeskés aroma is hangsúlyosabb lesz.

Általánosságban véve minden tej habosítható, zsírtartalmától függetlenül. Még akár a laktózmentes, a szója-, rizs- vagy mandulatej is felhabosítható, bár ezek habja részben kevésbé stabil.

Az alacsonyabb zsírtartalmú tejből stabil hab készíthető, mely azonban kissé szárazabbnak hat. A teljes tej habja ellenben rendkívül krémes, mely a konzisztenciájából adódóan kiválóan alkalmas latte art készítésére. A homogenizált tej ezen túlmenően még különösen stabil is. Összefoglalva: a tejet nem szabad 70°C fölé hevíteni, a szójatejet pedig 45°C fölé.

Szeretne további tippeket és recepteket? Akkor próbálja ki kedvenc kávés és csokis receptjeinket.
A latte art készítéséről pedig itt tudhat meg többet.
Finom tejhab - bármilyen tejből

Tejhabosítóink

    
Tejhabosító kancsó
Sajnos már elfogyott
Tejhabosító kancsó
Belül 50 ml-kénti skálabeosztással 100 és 250 ml között
2 995 Ft
Kézi tejhabosító
-20 %
Sajnos már elfogyott
Kézi tejhabosító
Krémes tejhab egyszerű elkészítéséhez
2 495 Ft 1 995 Ft
Elektromos tejhabosító, fehér
Tökéletes tejhab vagy meleg tej pár pillanat alatt
14 995 Ft Quickshop
 
Elérhető:
 
2 Latte Macchiato pohár szettben
Sajnos már elfogyott
2 Latte Macchiato pohár szettben
Duplafalú, szájjal fújt boro-szilikát üveg
4 495 Ft