Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Tudjon meg még többet.
Schließen
A tökéletes tejhab

Latte Art - a kávé szeretete

A Latte Art („tejhab-művészet”) a jó kávé megkoronázása: a szeretettel készített motívumok különleges élménnyé varázsolják a kávé élvezetét, és egy magára valamit is adó kávézóban egy kávé sem hagyhatja el a pultot egy művészi szív- vagy levélminta nélkül - a következő mottó jegyében: Ennyi időnek mindig kell lennie.

Mi fontos ahhoz, hogy a Latte Art sikerüljön? Tippeket adunk és lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kerül a szív és levél a crema-ra.

Az alfa és az ómega: a tejhab

Ahhoz, hogy az olyan motívumok, mint a szív és a levél sikerüljenek, döntő fontosságú a tejhab állaga. Ez azt jelenti, hogy a Latte Arthoz a tejhab nem lehet túl kemény és dús. A tökéletes tejhab finom pórusú, enyhén sűrű „mikrohab”. Ehhez lényeges, hogy a tejet addig habosítsuk, amíg el nem éri a kellő sűrűséget.

A munkának ezután már gördülékenyen kell mennie, mert kb. 30 másodperc elteltével a csodás tejhab tejjé és az azon úszó, vastag habréteggé válik szét - és a Latte Arthoz teljesen használhatatlan lesz.

Lépésről lépésre: így készül a tökéletes tejhab

Latte Art: a szív

1. lépés:  Öntés

1. lépés: Öntés

A tejet kb. 5 cm-es magasságból, tempósan és egyenletesen öntse a csésze közepébe, nagyjából a csésze feléig. A tejmennyiség megfelelő adagolásához egy keskeny csőrű kanna a legalkalmasabb.
2. lépés: Formázás

2. lépés: Formázás

Engedje kicsit lejjebb a kannát, és a maradék tejet gyorsabban öntse, amíg a tej a csészében feljön a kávé tetejére, és a crema-n kör alakú tejhabot alkot.
3. lépés: Rajzolás

3. lépés: Rajzolás

Végül emelje feljebb a kannát, és az utolsó tejsugárral húzzon egy vonalat a körön át. Ha minden jól ment, akkor így egy szív rajzolódik ki a crema-n. Gratulálunk!
Tejhab könnyedén

További tippek a Latte Arthoz

A felhabosított tejet mindig egyenletesen és tempósan kell az elkészített eszpresszóba önteni. Rendkívül fontos a csészétől való megfelelő távolság, vagyis kb. 5 cm. Ha a tejet a tejeskannából nagyobb magasságban öntjük a csészébe, akkor a tej az eszpresszó crema-ját csak megemeli, és csupán kevés tejhabot hagy a felszínen.

Ha azonban az eszpresszó felszínétől túlságosan kis távolságra öntjük a csészébe a tejet, akkor a tejhab a crema-ra kerül, és a teljes felületet beborítja, így nem készíthető minta.

Latte Art haladóknak: a levél

1. lépés: Öntés

1. lépés: Öntés

A levélhez a tejhabnak még egy kicsit finomabb pórusúnak kell lennie, mint a szívnél. Akárcsak a szív esetében, a tejet itt is tempósan, kb. 5 cm-es magasságból öntjük a kávéba. A tejet a csésze felső szélén öntse.
2. lépés: A levél megrajzolása

2. lépés: A levél megrajzolása

Amikor a csésze félig van, és - akárcsak a szív megrajzolásakor - egy tejhab-folt alakul ki, engedje lejjebb a kannát, és tempósan mozgassa cikk-cakkban ide-oda. Közben húzza maga felé a kannát.
3. lépés: A levél elkészítése

3. lépés: A levél elkészítése

Amikor a cikk-cakkokkal elérte a csésze szélét, végül húzza át a tejcsíkot egyszer a mintán felfelé - és már kész is a levél.



„A Latte Art a jó kávé megkoronázása.”

Finom tejhab - bármilyen tejből

Amire a Latte Arthoz szüksége van:

    
Kézi tejhabosító kanna
Tükörfényesre polírozott, 18/10-es nemesacélból készült
2 995 Ft Quickshop
Tejhabosító kancsó
Sajnos már elfogyott
Tejhabosító kancsó
Belül 50 ml-kénti skálabeosztással 100 és 250 ml között
2 995 Ft
Kézi tejhabosító
Krémes tejhab egyszerű elkészítéséhez
2 495 Ft 1 995 Ft Quickshop
Cafissimo CLASSIC
Klasszikus elegancia tökéletes harmóniában
34 995 Ft Quickshop
 
Elérhető: