Schließen
Gyerek hálózsák, szürke, csíkos
9 995Ft
Kisgyerek hálózsák, szürke, csillag
9 995Ft

A babahálózsák az ágynemű biztonságos alternatívája

A babahálózsák két okból is célszerű: véd a hidegtől, mert a baba nem tudja lerúgni magáról, mint a takarót, ugyanakkor véd a túlmelegedéstől és attól is, hogy a baba a takarót vagy a párnát a fejére és az arcára húzza. A hálózsákot, mint egy egyrészes ruhát kell a baba pizsamája fölé húzni, így kényelmesen beburkolja a lábakat és a felsőtestet. Választhat könnyű, ujjatlan modellt vagy meleg, ujjas modellt hidegebb éjszakákra.

Különböző babahálózsákok minden évszakra

Ahogy nyáron a felnőttek is lecserélik a pehelypaplant könnyű, nyári paplanra, a baba hálózsákját is az évszakhoz ajánlott igazítani. Nyáron használjon könnyű hálózsákot, melybe a gyermek nem izzad bele, télen pedig vastag, meleget biztosító darabot. Erre kiválóan alkalmas a babáknak való pehelyhálózsák. Egy másik lehetőség a lélegző, pamutból készült, négyévszakos hálózsák, melyben a baba mindig jól érzi magát.

Milyen méretű legyen a babahálózsák?

Egy újszülöttnek természetesen kisebb hálózsákra van szüksége, mint egy egyéves gyermeknek. Ha a hálózsák túl nagy, akkor nemcsak fennáll a veszélye, hogy a csecsemő túl mélyen csúszik bele, de testhőjével sem tudja felmelegíteni. Így a teste éjszaka gyorsabban lehűl. A gyermeke számára megfelelő hálózsákméret nagyon egyszerűen meghatározható: a baba testhossza – fejhossz + 10 cm „mozgásszabadság” a lábnak.

A takarékosság jegyében: gyermekkel együtt növő hálózsák

Olyan hálózsákot is választhat, mely együtt nő gyermekével. Egy jól kitalált cipzáras vagy patentos rendszerrel ez a fajta hálózsák többnyire 20-30 cm-rel meghosszabbítható, így gyermeke hosszabb ideig használhatja.A gyermekkel együtt növő hálózsákok esetén fontos, hogy a karkivágáson is legyenek szűkítést lehetővé tevő patentok, hogy megakadályozható legyen a baba karjainak becsúszása.

Rendeljen babahálózsákot a Tchibo-nál és tegyen jót

Ha a Tchibo-nál vásárol biztos lehet benne, hogy a megvásárolt babahálózsák és babaruházat kiváló minőségű, bőrbarát biopamutból készült, gondos munkával. Ezt a TCM logó garantálja. A TCM a „Tchibo Certified Merchandise” rövidítése, és csak olyan termékek kapják meg ezt a jelölést, melyek teljesítik magas minőségi elvárásainkat.