Schließen

Adventi naptár készítése: ötletek, útmutató és tippek kreatív ajándékokhoz

24 ajtócska, 24 ajándék: Milyen is lenne a karácsony előtti időszak adventi naptár nélkül? De minden évben egymás után 24 csokoládéfigurát kivenni a szokásos dobozból - egy idő után unalmas. Szerezzen örömet szeretteinek ebben az évben saját készítésű adventi naptárral! Megmutatjuk Önnek, hogyan tud nagyobb felhajtás nélkül szuper, saját készítésű adventi naptárt barkácsolni, és azt nem csupán ehető apróságokkal megtölteni.

Vidám barkácsolás, örömteli díszítés: készítsen adventi naptárt

Az adventi naptár a magyarok több mint háromnegyedének megédesíti a karácsonyig tartó várakozási időt. 24 apró ajándék fokozza a várakozás örömét a szentesti nagy ajándékozásig. Csinos csomagolásba rejtve ráadásul szép dekorációs elem is, mely az adventi koszorúval, a süteményes tányérral és hangulatos világítással együtt bensőséges hangulatról gondoskodik. Ez különösen igaz, ha saját maga készíti el az adventi naptárt: a tartalmat így nem csak hogy a családtagjaira szabhatja, de összehangolhatja otthonának kiegészítőivel is. Egyébként, ha az adventi naptárt kézzel készíti el, akkor a környezetéért is tesz. A minden évben újra felhasználható zsákocskák csökkentik az ünnep alatt felhalmozódó szeméthegyeket. Csináld magad - aktív hozzájárulás a fenntarthatósághoz!

Csomagocskák, zacskók, zsákocskák: ötletek adventi naptárhoz

Első lépésben el kell döntenie, hogy melyik naptártípust választja. Már egyszerű hétköznapi tárgyakkal is, mint például a vécépapír-guriga, remek eredmény érhető el, megfelelő dekorálással. A szükséges díszítőelemeket, íróeszközöket és barkácskellékeket megtalálja a Tchibo-nál: a filcektől a szalagokig. Merítsen ihletet ötleteinkből!

Adventi naptár kartonpapírból és papírból

Vécépapír- és törlőkendő-gurigák, kartondoboz, papírzacskók, borítékok és szükség esetén akár újságpapír: ezekből a hétköznapi dolgokból is egyszerűen és gyorsan lehet adventi naptárt barkácsolni. Az egyhangú szürkét vagy barnát színes papír alá rejtheti, ragaszthat rá saját festésű motívumokat vagy színes spray és sablonok segítségével karácsonyi mintákkal is díszítheti. Ezután hajtogasson kicsi ajándéktáskákat vagy vágjon minden gurigába egy-egy ajtócskát. A papírgurigákból remek mikulás- vagy hóembertest készülhet, illetve fenyőfa törzsének is kiválóan alkalmas. Egy kis kreativitással játékfigurákat is készíthet a gyerekek adventi naptárához. Így a kicsik kétszeresen is örülhetnek az ajándéknak. Az advent már itt kopogtat az ajtón, és Önnek még nincs adventi naptára? A borítékok ideálisak arra, hogy gyorsan egy last-minute-naptárt készítsen. Minden, amire ehhez szüksége van, többnyire megtalálható otthon:

Zsákocskákból készített, felakasztható naptár

Egy zsinegre rögzítve 24 zsákocska és csomagocska - ez igen! Régi terítőből, bevásárlótáskából vagy anyagmaradékokból könnyen készíthet kis szövetzsákocskákat: csak szabja ki, varrja össze és kösse össze ajándékszalaggal. A varráshoz, kötéshez és barkácsoláshoz "csináld magad" ötleteink között is talál tippeket. Minicsomagocskákat készíthet keményebb papírból is vagy használhat egyszerűen papírtasakokat. A felakasztáshoz jó szolgálatot tesznek a ruhacsipeszek. A tartó lehet színes díszzsinór, LED-es girland vagy vékony ágak. Tipp: rögzítse a zsinórt az ablakra vagy más sima felületre öntapadós kampóval. Mutatós, és még csak szöget vagy kampót sem kell a falba vernie vagy fúrnia. Néhány egyszerű trükkel még többet hozhat ki a saját készítésű adventi naptárából. Akasszon például további dekorációként harangocskákat vagy karácsonyi gömböket a zsákocskák mellé.

Felállítható adventi naptár

Ki mondta, hogy az adventi naptár csak felakasztható lehet? Rendezze el a kis ajándékok számára saját kezűleg készített csomagokat egyszerűen egy kartonlapon, vagy egy kiszolgált gyümölcsös vagy boros ládában. Belülről csomagolópapírral vagy fenyő zölddel bélelve, kívülről öntapadós fóliával díszítve ezek igazán mutatós adventi naptárak. Egyforma méretű csomagocskákból akár egy gyönyörű karácsonyfát is építhet. Ehhez használjon soronként zöld és színes csomagokat felváltva, majd az egészet koronázza meg egy aranyszínűvel. Tippünk: saját készítésű, álló adventi naptára még elegánsabb lehet arany- vagy ezüstfestékkel befújt fenyőtobozokkal.

Adventi naptár: így készítheti el a számokat

Készen van a csomagolás, most már csak a számok hiányoznak 1-től 24-ig a mini ajándékokról. A számokat előrajzolhatja egy papírra, kivághatja és felragaszthatja, vagy egyszerűen írja rá saját kezűleg egy arany- vagy ezüstfilccel az egyes csomagokra, zacskókra és egyebekre. Ha nem bízik a szabadkézi eredményben, akkor jó megoldás lehet a számnyomda vagy a sablon használata.

Elkészítési útmutató: magyalos adventi naptár készítése

Az általunk felkért "csináld magad" dolgok szakértője régi dolgokból készít remek új, egyedi darabokat, ami senki másnak nincs, ezért a Tchibo számára készített egy útmutatót, mely lépésről lépésre mutatja be egy elegáns, felnőtteknek szóló adventi naptár készítését.

Amire szüksége lesz:

• 24 db kinyitható akrilgolyó (méret: 4 és 10 cm közötti átmérő)
• erős barkácsdrót
• világoszöld és sötétzöld kartonpapír
• olló
• ragasztó
• piros akrilspray
• fehér jelölőfilc
• növényfuttató rács
Innen tudja a színes kartonhoz kinyomtatni a sablont

1. lépés

Nyomtassa ki a levélsablont egyszer egy kicsit nagyobb, egyszer egy kicsit kisebb méretben (a nyomtatásnál tetszés szerint méretezze a sablont). Rajzolja fel az egyik sablont 12-szer a világoszöld papírra, a másikat pedig 12-szer a sötétzöld papírra. Vágja ki a leveleket.
1. lépés
2. lépés

2. lépés

Ragasszon össze több levelet a csúcsaiknál. A leveleket lyukassza ki ollóval, és fűzze bele a drótot. Később ezzel erősítheti fel a növényfuttató rácsra.

3. lépés

Nyissa ki az akrilgolyókat és fújja le a belsejüket a piros akrilfestékkel. Így kívül a golyók megtartják fényüket.
3. lépés
4. lépés

4. lépés

Amint megszáradtak, a fehér jelölőfilccel írja rá a számokat 1-től 24-ig az akrilgolyókra kívülről.

5. lépés

Töltse meg az akrilgolyókat ajándékokkal, majd zárja le őket. A drótot fűzze át az akasztókon.
5. lépés
6. lépés

6. lépés

Az akrilgolyókat és a leveleket erősítse a drót segítségével a rácshoz. Különösen szép, ha több akrilgolyót tesz egymás mellé. Szintén egy lehetséges változat, ha a drót helyett egy szép zsinórt használ.

El is készült a különleges, magyalos adventi naptár.

Mi legyen az adventi naptárban? Nem csak csoki lehet…

Készített egy remek adventi naptárt: de mi kerüljön bele? Vitathatatlan, hogy ha az adventi naptár tartalmáról van szó, akkor az első számú kedvenc az édesség. De van sok más apróság is, ami örömet okoz, és még csak sokba sem kerül. Kedvenc receptjei, egy vers, fotók, takarításra, masszázsra szóló utalványok ... a lehetőségek sora kimeríthetetlen. A szívből jövő meglepetések ráadásul sokkal személyesebbek, mint a csokoládé!

Kicsi ajándékok, nagy öröm: apróságok az adventi naptárba gyerekeknek, párunknak vagy barátoknak

Ha nehezére esik 24 eszmei értékkel bíró ötletet találnia, akkor természetesen szóba jöhetnek a nyalánkságok és a játékok is, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Állítsa össze egyszerűen az ajándékokat felnőtteknek és gyerekeknek szóló javaslataink alapján, melyekkel örömet okozhat családjának és barátainak. A lehetőségek palettája igen széles: a legjobb barátnőnek szánt kozmetikumoktól kezdve a kicsiknek való gyerekjátékokon át, párja kedvenc teájának vagy kávéjának egyadagos kiszereléséig. Keresgéljen a Tchibo aktuális heti ajánlatai között, és engedje szabadjára a képzeletét!

Tippek és receptek a karácsonyi készülődéshez!

Így lesznek az ünnepek igazán kellemesek az egész család számára: tippeket adunk a hangulatos karácsonyi dekorációhoz, eláruljuk legfinomabb karácsonyi receptjeinket és kinyomtatható karácsonyi lapokkal lepjük meg Önt.

Karácsony a Tchibo-nál

Fedezze fel a Tchibo karácsonyi világát!

A karácsonyfa díszítése

A karácsonyfa díszítése

Hangulatos ötletek a karácsonyfa díszítéséhez.

Bővebben
Készítsen forralt bort otthon!

Készítsen forralt bort otthon!

Fedezze fel szuper forralt bor receptjeinket, és készítse el otthon!

Bővebben
Ünnepi dekoráció

Ünnepi dekoráció

Dekorációs trendek és tippek a karácsonyi hangulatú otthonhoz.

Bővebben
Ajándékötletek

Ajándékötletek

Itt megtalálhatja a szeretteihez leginkább illő ajándékokat.

Bővebben
Terített asztal

Terített asztal

Így válik a terített asztal az ünnep fénypontjává.

Bővebben
Ünnepi receptötletek

Ünnepi receptötletek

Legjobb receptjeink és ötleteink a karácsonyi asztalra.

Bővebben
Karácsonyi sütemények

Karácsonyi sütemények

Csábító kekszreceptek és népszerű ünnepi sütemények.

Bővebben
Sütési kellékek

Sütési kellékek

Ezekkel a tippekkel a kekszsütés is élmény lesz.

Bővebben
Karácsonyi lapok

Karácsonyi lapok

Ingyenes: üdvözlőkártyák és ajándékkísérők nyomtatása!

Bővebben

Fedezze fel karácsonyi dekorációinkat és még sok mást

  • 3 díszgömb szettben, arany
Elegáns, prégelt matt arany hatású üvegből
2 995Ft
2 495Ft
Gyorsnézet
néhány darab kapható
  • Adventi naptár 24 zsákocskával
24 tetszés szerint megtölthető zsákocska
4 995Ft
3 995Ft
Gyorsnézet